Один Бог, одна віра, одне хрищення

«Тож благаю вас, браття, Ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб всі ви говорили те саме, і щоб не було поміж вами поділення, але щоб були ви поєднані в однім розумінні та в думці одній!» — пише Апостол Павло. В цьому є свята, добра, досконала воля нашого Небесного Бога Отця (1 Кор. 1:10).

Що ми бачимо сьогодні? На превеликий жаль, багато людей, які вважають себе християнами, мають поділення, різні розуміння, різні думки, говорять не «те саме», мають різні віровчення. Ісус, проповідуючи, промовив: «Не кожен, хто каже до Мене: «Господи, Господи!» увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі» (Мт. 7:21). Тому, щоб нам не обманюватися та не обманювати інших, будемо особливо уважні до самого себе та до Божої науки. Будемо триматися правди, віри, любові, миру з тими, хто Господа кличе від чистого серця. Шукати єдності, спільноти по Божій волі, по Його науці, бо «Один Господь, одна віра, одне хрищення, Один Бог і Отець всіх» (Еф. 4:5,6).

ОДИН БОГ

В Біблії говориться, що «Ніхто Бога ніколи не бачив – Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був» (Ів.1:18).

Бог, Отець всіх людей, явив Себе нам через Свого Сина – Ісуса Христа, який народився від діви Марії.

Вічна сила і Божество Творця неба і землі стає видимим через Його твориво; для людини немає виправдання думати чи говорити: «Бога нема»(Рим.1:19-20).

«Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукою збудованих, і Він не вимагає служіння рук людських, ніби в чомусь Він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання, і все. І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх, щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас. Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо, як і деякі з ваших поетів казали: «Навіть рід ми Його!» Отож, бувши Божим тим родом, не повинні ми думати, що Божество подібне до золота, або срібла, чи до каменю, твору мистецтва чи людської вигадки» (Дії 17:24-29).

ОДИН ГОСПОДЬ ІСУС ХРИСТОС

— Що треба робити мені, щоб спастись? – запитав сторож в’язничний апостолів Павла та Силу. І почув у відповідь:

— Віруй в Господа Ісуса, — і будеш спасенний … (Дії 16:30).

Чому саме вірувати в Господа Ісуса? «Один бо є Бог і один посередник між Богом та людьми — людина Христос Ісус» (1 Тим. 2:5).

«Бо під небом нема іншого Ймення, даного людям, щоб ним би спастися ми мали» (Дії 4:12).

«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне. Бо Бог не послав Свого Сина на світ, щоб Він світ засудив, але щоб через Нього світ спасся» (Ів. 3:16-17). «Це Син Мій улюблений, що Його Я вподобав, Його слухайтесь» (1Петр.1:17, Мт.17:5).

ОДНА ВІРА

Неуцтво та затверділість людських сердець не дають сприйняття одного Бога, одного посередника між Богом та людьми – Ісуса Христа, мати одну живу нелицемірну віру. Читаємо в Євангелії:

  • «Майте віру Божу» (Мр. 11:23).

  • «Майте віру в нашого Господа слави Ісуса Христа» (Як.2:1).

  • «Тільки живіть згідно з Христовою Євангелією … борячись однодушно за віру євангельську» (Фил.1:27).

ВІРА – то підстава сподіваного, доказ небаченого. Божа віра дає нам підставу сподіватися і мати доказ в наших душах того, що ми не бачимо.

Хоча в світі є багато тих людей, які називають себе християнами, але внутрішній стан більшості з них викликає тривогу. Апостол Яків пише застереження: «Чи віруєш ти, що Бог Один? Добре робиш! Та й демони вірують, — і тремтять. Чи хочеш ти знати, о марна людино, що віра без діл мертва?» (Як.2:19-20). Та Господь Ісус, як прийде, чи Він на землі знайде віру? (Лк.18:8). Є про що думати! …

ОДНЕ ХРИЩЕННЯ

Один Бог, один Посередник між Богом та людьми, одна віра, хрищення одне – вірне це слово і гідне всякого прийняття!…

— Ось вода. Що мені заважає христитись? – запитав один вельможа у мужа Божого Пилипа.

Якщо віруєш із повного серця свого, то можна – відповідає той.

— Я вірую, що Ісус Христос – то Син Божий!

Після цих слів зайшли обидва у воду і охристив Пилип вельможу (про це читаємо Дії 8:26-38).

ХРИЩЕННЯ – не тілесної нечистоти позбуття, але обітниця Богові доброго сумління, — спасає тепер і нас воскресінням Ісуса Христа (1Петр.3:21).

Перед вознесінням на небо Ісус сказав Своїм учням: «Ідіть по цілому світові, та всьому створінню Євангелію проповідуйте! Хто увірує й охриститься, — буде спасений, а хто не ввірує – засуджений буде» (Мр.16:15-16).

За духовною підтримкою чи питаннями звертайтесь по тел. 066-042-04-16; 098-931-91-98

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.